Search
Βουλή

Ανηλεή πόλεμο στην ΕΡΤ εκ των έσω κατήγγειλε ο Δ.Σ. Βασίλης Κωστόπουλος – Τι είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Βουλή

498

Για ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε η παρούσα διοίκηση της ΕΡΤ έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εξαπολύοντας βέλη και κατά του πρώην προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή.

«Την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να μπω στο γραφείο μου το βρήκα κλειστό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος, αφήνοντας αιχμές για υπονόμευση εκ των έσω για πολλά μεγάλα θέματα, όπως τα δικαιώματα του Μουντιάλ. Παρατήρησε δε ότι δεν του άρεσε η ΕΡΤ πέρυσι κι «αν του άρεσε θα κάθονταν σπίτι του και θα την έβλεπε».

«Θα σας εμπιστευόμουν για νομικό σύμβουλο μου, όχι για ΔΣ της ΕΡΤ, έχετε καταλάβει ότι σε ένα μαγαζί που αλληλοσπαράσσεται δεν είναι δυνατόν να διοικήσετε;» ρώτησε τον κ. Κωστόπουλο ο Γιάννης Τραγάκης, χαρακτηρίζοντας τον κακό ντίλερ των αθλητικών προγραμμάτων, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν καθόλου διαφημίσεις στα αθλητικά γεγονότα που μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Πρέπει να διερευνηθεί γιατί ο κ. Κωστόπουλος κάνει μια καταγγελία για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η ΕΡΤ θυμίζει πολιτικό μαγαζί της δεκαετίας του 70. Διερωτήθηκε επίσης γιατί καρατομήθηκαν οι επικεφαλής του Τρίτου Προγράμματος και του Κόσμος, σημειώνοντας ότι η ΕΡΤ δυστυχώς δεν μπορεί να βρει τη φυσιογνωμία της. «Δεν ήμουν από αυτούς που ήθελαν να κλείσει η ΕΡΤ, αγωνίστηκα για να ξανα-ανοίξει» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΕΡΤ είναι το μαγαζί γωνία της εκάστοτε κυβέρνησης» υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, χαρακτηρίζοντας βλαπτικές τις εργασιακές μεταβολές στα δικαιώματα των εργαζομένων , ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν αξιοποιείται το κομμάτι των εσωτερικών συνεργατών και ενδυναμώνονται οι εξωτερικές παραγωγές.

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο Σπύρος Λυκούδης επικαλούμενος τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων για την ΕΡΤ είπε ότι δεν μπορούν να καταγραφούν τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία. «Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα δίδονται για τις εξωτερικές παραγωγές, δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατανομή των εργαζομένων τις ειδικότητες τους και τις αμοιβές τους και δεν υπάρχουν στοιχεία για την κρατική διαφήμιση αλλά και για την τηλεθέαση.

Την περίπτωση του πώς αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί το BBC, που καθημερινά το βρίζουν επικαλέστηκε ο Λευτέρης Κρέτσος για να το παραλληλίσει με την ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις σηκώνουν την πέτρα του αναθέματος. «Οι επικριτές της ΕΡΤ δεν βλέπουν την ΕΡΤ» είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι η ΕΡΤ πάει πολύ καλά στην θεαματικότητα ιδιαίτερα στις αθλητικές αναμεταδόσεις, είναι πρώτη στο prime time και στο νεανικό και στο ανδρικό κοινό και δίνει για τον πολιτισμό όσα δίνουν όλα τα υπόλοιπα κανάλια μαζί.

Αίσθηση πάντως και αντιδράσεις προκάλεσε και η αποστροφή του κ. Κωστόπουλου στη δευτερολογία του ότι ο όρος διαπιστευμένος δημοσιογράφος στα κόμματα είναι παρεξηγημένος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι κατανοούν τον όρο με το να γίνονται μέλη του οικείου γραφείου τύπου που είναι διαπιστευμένοι, ζητώντας αυτό να γίνει αντικείμενο μελέτης και από τις ενώσεις των δημοσιογράφων για να βρεθεί θεσμικός τρόπος, ώστε να κατοχυρώνεται η ελευθερία του δημοσιογράφου που παρέχει τις υπηρεσίες του.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε έντονα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αννέτα Καββαδία, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης παραπονέθηκε στον κ. Κωστόπουλο ότι το ΚΚΕ δεν έχει από την ΕΡΤ διαπιστευμένο συντάκτη, τονίζοντας ότι με την προέκταση που δίνει ο ΔΣ της ΕΡΤ είναι σαν να λέει ότι δεν έχουμε στο ΚΚΕ διαπιστευμένο γιατί πιθανόν θα γινόταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *