Search

Τα «κίτρινα γιλέκα» πιστά στις θεωρίες συνομωσίας

720

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι Γάλλοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των «κίτρινων γιλέκων» είναι πολύ πιο επιρρεπείς από τον μέσο όρο στις διάφορες θεωρίες συνομωσίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό από την εταιρία Ifop για το Ίδρυμα Jean Jaurès και το Παρατηρητήριο Conspiracy Watch και δημοσιεύεται σήμερα στον γαλλικό τύπο.

Αναλυτικά:
– Το 23% των ερωτηθέντων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» δηλώνουν βέβαιοι ότι η επίθεση στο Στρασβούργο τα Χριστούγεννα, ήταν «στημένη» από την κυβέρνηση για να στραφεί αλλού η προσοχή της κοινής γνώμης αλλά και για να ενισχυθεί το αίσθημα της ανασφάλειας εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος. Ο μέσος όρος των Γάλλων πολιτών που έχει την ίδια άποψη, δεν ξεπερνά το 10%.
– Για την μεγάλη πλειοψηφία (62%) όσων αυτοπροσδιορίζονται ως «κίτρινα γιλέκα», το Υπουργείο Υγείας τα έχει βρει με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες και συνεργάζονται για να κρύψουν από τους πολίτες την αλήθεια για την βλαβερές συνέπειες των εμβολίων.
– Περίπου ένας στους δύο συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις (46%) πιστεύει στην θεωρία που θέλει τις μεταναστευτικές ροές να είναι οργανωμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ με στόχο να εγκαταλείψουν τις χώρες τους οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί. Το μέσο ποσοστό των Γάλλων που πιστεύουν την ίδια θεωρία είναι 25%.
– 44% των «κίτρινων γιλέκων» (και 22% των Γάλλων) συμφωνούν με την άποψη ότι υπάρχει μία παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία που κινεί τα νήματα της ανθρωπότητας.
– Πάνω από ένας τους δύο δηλώνει σίγουρος ότι η Λαίδη Νταϊάνα δολοφονήθηκε με βάση ένα καλοστημένο σχέδιο και δεν σκοτώθηκε σε ατύχημα.
– Το 41% είναι σίγουρο ότι οι Illuminati είναι μια κρυφή οργάνωση που μεθοδεύει την χειραγώγηση των ανθρώπων.

Ενημέρωση από Facebook

Τα κοινωνικά δίκτυα και οι ιστοσελίδες με βίντεο αποτελούν την βασική πηγή πληροφόρησης των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Το 59% που ενημερώνεται μέσω ίντερνετ, επιλέγει πρωτίστως τα κοινωνικά δίκτυα και μετά, σε πολύ μικρότερο βαθμό, τις ενημερωτικές σελίδες ή αυτές των μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Μυρσίνη Λιοναράκη

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *