Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να αθροιστούν οι ψήφοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για αλλαγή του άρθρου 32 σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς το περιεχόμενο των 2 προτάσεων είναι διαφορετικό, διατύπωσε ο πρώην Υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη «Στάση των 2».
Όπως είπε, «δεν είναι λογικό να πιστέψουμε ότι υπήρξε μια απόφαση ενιαία, συμπαγής και χρήσιμη στην επόμενη Βουλή, για την κατάρτιση των διατάξεων του περιεχομένου, όταν οι μισοί βουλευτές θα έλεγαν κάτι άλλο απ’ αυτό που λένε οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να μετρηθούν οι ψήφοι, και η επόμενη Βουλή να διαμορφώσει, όπως έχει αρμοδιότητα, το περιεχόμενο της ρύθμισης, επί τη βάσει της πρότασης εκείνης που πλειοψήφισε».
Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων σε σχέση με τη δεσμευτικότητα των αποφάσεων της παρούσας Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε: «Το ότι έχει την ευθύνη του περιεχομένου η επόμενη Βουλή, δεν αμφισβητείται. Αυτό που υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, είναι ότι το περιεχόμενο αυτό, θα πρέπει να κινείται σε μια ευρύτερη κατεύθυνση. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Και πιστεύω ότι και αυτή η Βουλή διατυπώνει τη γνώμη της για την κατεύθυνση της αναθεώρησης».
Πρόσθεσε δε: «Σκεφτείτε ότι το άρθρο 86 που αφορά την ποινική ευθύνη των Υπουργών, και στο οποίο όλοι συμφωνούν να τροποποιηθεί, ώστε να λογοδοτούν τα πολιτικά πρόσωπα, με την άποψη της αντιπολίτευσης οδηγούμαστε στο εξής αποτέλεσμα. Αυτή η Βουλή θα πει θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 86, και μετά θα μπει τελεία. Η επόμενη Βουλή θα πει ότι αυτή θέλει. Μπορεί να έρθει και να πει, ότι εμείς θέλουμε οι πολιτικοί να είναι τελείως ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι, και αυτό θεσμικά θα είναι σωστό, διότι η επόμενη Βουλή λέει ότι θέλει και δεν δεσμεύεται, από το σκεπτικό της παρούσης. Αυτή η άποψη δεν αντέχει στην κριτική».
Απαντώντας στη δήλωση Βενιζέλου περί ασέβειας προς το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, ο πρώην Υπουργός άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας: «Εγώ τουλάχιστον προσωπικά, τη διαφορετική γνώμη τη δική μου, δεν την χαρακτηρίζω ασέβεια ποτέ. Αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός του κ. Βενιζέλου. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μιλάμε σεβόμενοι τις αντίθετες απόψεις, και όχι με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Η γνώμη μου είναι ότι το Σύνταγμα θέλει να έχει γνώμη και η μία Βουλή και η άλλη, διότι φτιάχνουμε μια ρύθμιση, προορισμένη να ισχύσει πολλά χρόνια, για 10ετίες, και τότε να μην υπάρχουν ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ, ούτε Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μια ρύθμιση μπορεί να πάει 30 με 40 χρόνια, και γι’ αυτό ο συνταγματικός νομοθέτης, θέλει κατά το δυνατόν η έκφραση του λαού να είναι κι αυτή όσο το δυνατόν πιο διαχρονική».