Search

Ζ.Κ.Γιούνκερ: Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής

259

Την θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού ως αρχή του κράτους πρόνοιας σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά ανάλογα με την απόδοση της εθνικής οικονομίας και το κόστος ζωής, ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε εκδήλωση του κοινοβουλίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

«Κάθε εργασία αξίζει έναν δίκαιο μισθό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω μια νέα προσέγγιση όσον αφορά τους κατώτατους μισθούς» τόνισε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε: . «Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει μια βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου: «Σε είκοσι χρόνια, καμία χώρα της ΕΕ δεν θα είναι μέλος της ομάδας G7.» Και όποιος θέλει να καταργήσει την Ευρώπη, θα πρέπει να επισκεφθεί τα στρατιωτικά νεκροταφεία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν δίστασε να αποστασιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. «Δεν υπάρχει κάτι το κοινό μεταξύ του κ. Όρμπαν και εμού. Η θέση του δεν είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ» τόνισε ο Γιούνκερ και κάλεσε τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, να εξετάσει αν χρειάζεται τις ψήφους του Όρμπαν. «Υπάρχουν φωνές που απλά δεν θέλουν» πρόσθεσε ο Γιούνκερ .

Παράταση στο Brexit αν ζητηθεί

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι θεωρεί το Brexit ως «την πιο τραγική μεταπολεμική απόφαση στην Ευρώπη» μετά το 1945. Παράλληλα δήλωσε ότι αν η Βρετανία ζητήσει μια παράταση της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κανένα από 27 κράτη-μέλη δεν θα σταθεί εμπόδιο στο αίτημα αυτό.

Στην ομιλία του ο Γιούνκερ τόνισε ωστόσο ότι αν η παράταση διαρκέσει έως τις Ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου, τότε οι Βρετανοί θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *