Search

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Στην Ευρώπη διερευνώνται συνεργασίες, εμείς ποινικοποιούμε ακόμα και τον διάλογο»

275

Την εκτίμηση ότι η ειρηνική συνύπαρξη αποτελεί στρατηγική για τον Ζάεφ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κύριος Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», «συμφωνήσαμε με τον Ζάεφ για την πιστή τήρηση της συμφωνίας, αλλά και να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε αστοχίες και αδράνειες, όπως συνέβη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Συζητήσαμε για το erga omnes, όπου θέλησή του είναι να εφαρμοστεί παντού, για το έργο των τεχνικών επιτροπών και για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ένα πεδίο που ανοίγει μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Ο Ζάεφ δεν θα κάνει πίσω, τα έβαλε με τον εθνικισμό και όσους εκφράζουν αλυτρωτικές διαθέσεις, και θα προχωρήσει σε όσα συμφωνήθηκαν».

Αναφερόμενος στον φάκελο Πολάκη – Στουρνάρα που φτάνει στη Βουλή, εκτίμησε ότι με βάση τα όσα έχει πει ο κ. Πολάκης, σε αντίστοιχες περιπτώσεις για άρση ασυλίας άλλων βουλευτών θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, αλλιώς θα κάνει λάθος.

Ερωτηθείς αν θα συμμετέχει στη νέα εκδήλωση για τη Κεντροαριστερά στις 27 Απριλίου, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Κι εγώ γι αυτή την εκδήλωση δεν ξέρω περισσότερα, το διαβάζω στις εφημερίδες. Εμείς συμμετείχαμε στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Ούντο Μπούλμαν, όπου έδωσαν το παρών και άλλοι εκπρόσωποι προοδευτικών δυνάμεων, όπως του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, παρέστη και ο πρωθυπουργός. Δεν παρέστη, ωστόσο, με μια εσωστρεφή λογική το ΚΙΝΑΛ, σε μια εκδήλωση της ευρωπαϊκής του οικογένειας. Δεν μπορεί να φοβάται κανείς το διάλογο, δεν ξέρω τι κάνει κάθε κόμμα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις φήμες περί ενδεχόμενης πρότασης να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την άρση του ασυμβιβάστου βουλευτή – ευρωβουλευτή που προχωρά η Κυβέρνηση, είπε: «Εγώ είμαι Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και στη ΔΗΜΑΡ λειτουργούμε συλλογικά. Τα διαβάζω κι εγώ και για την άρση του ασυμβιβάστου, αλλά αυτό που προέχει και πρέπει να δώσουμε σημασία είναι σε έναν προγραμματικό διάλογο για την ήττα της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, καθώς κινδυνεύουμε οι δυνάμεις αυτές να υπερισχύσουν στο ευρωκοινοβούλιο έναντι των φιλοευρωπαϊκών στις επερχόμενες ευρωεκλογές».

Και συνέχισε: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει η δυνατότητα συνεργασιών προεκλογικά ή μετεκλογικά, αλλά εμείς εδώ ποινικοποιούμε ακόμα και το διάλογο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν προτάσεις ευκαιριακής σύμπλευσης, αλλά προγραμματικός διάλογος και συζήτηση».

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *