Search

Εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα

372

Εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την ανάληψη κοινών δράσεων με στόχο την κατάρτιση και προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των φοιτητών και των αποφοίτων των Γεωτεχνικών Σχολών της χώρας

Παράλληλα η συμφωνία προβλέπει, επίσης, τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των νέων μεγάλων δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης της Γης που δημιουργούνται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, θα έχουν τοποθετηθεί 1.000 τηλεμετρικοί σταθμοί και μέσα σε ένα χρόνο 6.500.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κάτια Αντωνιάδου, ενώ εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παρευρέθηκε ο Υπουργός κ. Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιος Ράλλης και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, εκ μέρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης Καθηγητής Σπύρος Κίντζιος, εκ μέρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Πρύτανης, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Τσιρόπουλος και εκ μέρους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Πρύτανης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ανέφερε πως «η συνεργασία που έχουμε με την ερευνητική και την ακαδημαϊκή κοινότητα δεν ξεκινάει τώρα. Σχεδόν δύο χρόνια έχουμε αναθέσει σε τρεις διακεκριμένους ακαδημαϊκούς τη σύνταξη της μελέτης γις το πώς αυτοί οι τηλεμετρικοί σταθμοί θα τοποθετηθούν και θα παράξουν δεδομένα προς όφελος του αγρότη και της έρευνας. Σήμερα είμαστε απλώς εδώ για να κάνουμε το επόμενο βήμα, το οποίο είναι να εκπαιδεύσουμε τους φοιτητές και τους γεωτεχνικούς επιστήμονες σε αυτές τις νέες πλατφόρμες ώστε να δώσουν στον αγρότη πραγματικές συμβουλές οι οποίες θα έρχονται μέσα από το χωράφι».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *