Search

Η Ελλάδα στα Διεθνή Συνεργατικά Πρωτόκολλα Θεραπείας για τον καρκίνο παιδικής – εφηβικής ηλικίας

158

Η Ελλάδα συμμετέχει στην εφαρμογή και διενέργεια των Διεθνών Συνεργατικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η Φλόγα αναλαμβάνει να εξασφαλίζει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να καλυφθεί το κόστος συμμετοχής, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000€ σε βάθος πενταετίας, καθώς και το ετήσιο τακτικό κόστος λειτουργίας του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, υπέβαλλε αίτηση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020.

Η ΕΕΠΑΟ αναλαμβάνει να εφαρμόσει και να εποπτεύει το πρόγραμμα και φέρει την αποκλειστική επιστημονική ευθύνη της σωστής εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας. Στα πρωτόκολλα θα συμμετέχουν τα μέλη της ΕΕΠΑΟ σε όλα τα Παιδιατρικά Αιματολογικά Ογκολογικά Κέντρα της χώρας μας.

Η κ. Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος της Φλόγας, μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη αναφερόμενη στο έργο της Φλόγας, είπε ότι τα τελευταία χρόνια κάλυψαν ανάγκες της πολιτείας που έφτασαν τα 55 εκατ. ευρώ. «Για μας -όπως είπε- ότι πολυτιμότερο έχουμε είναι τα παιδιά μας και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους.  Η συμμετοχή της χώρας μας στα Διεθνή Πρωτόκολλα Θεραπείας αποτελεί προτεραιότητα για τη Φλόγα».

Όπως εξήγησε η συμμετοχή στα πρωτόκολλα θεραπείας, τα παιδιά στην Ελλάδα θα δέχονται ακριβώς την ίδια φροντίδα όπως κάθε άλλο παιδί σε κάθε προηγμένη χώρα. Η διάγνωση και η σταδιοποίηση της νόσου θα συζητείται σε πραγματικό χρόνο με όλες τις συνεργατικές ομάδες διεθνώς και με χρήση πρωτοπόρων διαγνωστικών τεχνικών που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στη χώρα μας. Η θεραπεία θα καθορίζεται και θα επαναπρογραμματίζεται βάσει των δεδομένων του κάθε πρωτοκόλλου και θα αναπροσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο για κάθε παιδί ξεχωριστά.

Τα πρωτόκολλα θεραπείας έχουν ως στόχο την ανεύρεση νέων προγνωστικών παραγόντων για ακριβέστερη διάγνωση και κατηγοριοποίηση, που θα οδηγήσει σε πιο εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών και κατ΄ επέκταση σε περαιτέρω βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης και της ποιότητας ζωής, μέσω της μείωσης των παρενεργειών της θεραπείας. Επιπλέον, δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς φαρμάκων και καινοτόμα φάρμακα, με σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το σύστημα υγείας.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *