Search

Τώρα δέσαμε, στις 08:00

5195

Ό,τι «παίζει» τώρα στην Αθήνα, την Ελλάδα και τον κόσμο, σε ένα γρήγορο ενημερωτικό briefing… μετά μουσικής.

Τι φέρνει η μέρα, ο οδηγός της πόλης , «ζωντανό» ρεπορτάζ στο κέντρο και τις συνοικίες, η κίνηση στους δρόμους για να αποφύγετε «παγίδες», το καθημερινό αποτύπωμα των social media στα ζητήματα που μας απασχολούν.
Προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση, θέατρο και κινηματογράφος, οι γωνιές πολιτισμού της Αθήνας.
Και αθλητισμός με ματιές… αθηναϊκές που θα ακούσετε μόνο στο σταθμό της πόλης, αλλά και καθημερινό… ντέρμπι αιωνίων στα μικρόφωνα.

Ενημερωθείτε πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ημέρας, για να μην πείτε.. «τώρα δέσαμε».

Καθημερινά, 8-10 το πρωί, με τον Γιάννη Λαυράνο και τη Γαλάτεια Καρακατσάνη

Αρχείο εκπομπών θα βρείτε εδώ

Τελευταία εκομπή

Print Friendly, PDF & Email



2 thoughts on “Τώρα δέσαμε, στις 08:00

  1. Πολυζώης Κατσαΐτης

    Καλημέρα σας,

    σας ακούω (ΤΩΡΑ ΔΕΣΑ ΜΕ) όλη αυτή την εβδομάδα το πρωί που παω στη δουλειά μου να σχολιάζεται το προσφυγικό πρόβλημα και θεωρόντας ότι το παρουσιάζεται και μονόπλευρα και επιδερμικα θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.
    Καταρχάς καμία σχέση με εμένα ακραίες φωνές από όπου και εάν προέρχονται και για οποιοδήποτε θέμα.

    1. Το Προσφυγικό πόβλημα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί από το κόσμο ή από την εκάστοτε κυβέρνηση;
    2. Το προσφυγικό εινια πρόβλημα τηε ελλαδας ή της ευρώπης;
    3. αυτά τα 5, 6 7 χρόνια έχει κάνει κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ η Ευρώπη ή η Ελλάδα έτσι ώστε ο κόσμος να καταλάβει ότι έχει ξεκινήσει η επίλυσή του.
    4. Στα Νησιά ποια είναι η κατάσταση των Προσφύγων και των Ελλήνω που μένουν εκεί;
    5. Έστω ότι θα πάνε από 1000 άτομα σε καποιες δομές σε κάθε νομό (βλέπε ξενοδοχεία), λύθηκε το θέμα;
    6. Έχει γίνει έστω μία πρόλεψη τι θα κάνουν οι άνρωποι αυτοί εκεί;
    7. Είναι αλλήθεια ή όχι ότι στην αθήνα που πολλοί μετανάστες ζουν χρόνια φέτος δεν λειτούργησε το σχολίο για τους αλλοδαπούς για γραφειοκρατικούς λόγους; Αυτό θα προσφέρουμε σαν κράτος και στις δομές;
    8. Εάν συνεχίσουν να έρχονται πρόσφυγες θα πάμε σε 2 χρόνια άλλους 1000 σε κάθε νομό;
    9. Πραγματικά είναι όλοι πρόσφυγες, διότι με στοιχεία της Υπατης αρμοστίας του ΟΗΕ τα στοιχεία δείχνουν πάνω από 60% από χώρες όπως το Πακισταν , αφρικανικές χώρες κτλπ όπου θέλουν ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί η ελλάδα νατους το δώσει; και σε πόσους;
    10. Μετά από όλα αυτά πραγματικά πιστευετε ότι έχουν λάθος να πιστέυουν οι κατα τόπους κοινωνίες ότι το κράτος δε θα κάνει τίποτε σωστό;

    Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσο λάθος παρουσιάζεται το θέμα εστιάζοντας σε ακραίες πράγματι αλλά μεμονομένες περιπτώσεις και όχι στην ουσία του προβλήματος.

    Τέλος εάν θέλετε να το δούμε και πολιτικά οι τελευταίες κυβερνήσεις που το αντιμετόπισαν πόσο αξιόπιστες ήταν; να σας θυμήσω;

    Λιάζοντε
    ΘΑ του αφήσουμε να πάνε στην Ευρώπη
    θα το λύσουμε μεχρι τα χριστούγεννα
    Το προβλημα δεν είναι διαχειρίσημο

    Εάν δεν αλλάξει το κράτος και δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη, τότε μη βαράτε τον πολίτη που δεν αντέχει άλλα ψέματα!

    Καλημέρα σας

    Πολυζώης Κατσαΐτης.

    Reply
    1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ

      Κύριε Κατσαΐτη σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στα θέματα που θίγουμε, κάτι που για μας είναι ζητούμενο.

      Το προσφυγικό έχει πολλές πτυχές, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να αναλυθούν στα 10′ που αφιερώνουμε σχεδόν καθημερινά. Αναλόγως, λοιπόν, της επικαιρότητας και των ζητημάτων που ανακύπτουν παίρνουμε τροφή για σχολιασμό. Δεν είναι πρόθεσή μας να καταπιαστούμε με το σύνολο του προσφυγικού προβλήματος.

      Εφόσον είστε τακτικός ακροατής θα έχετε διαπιστώσει ότι από τον σχολιασμό μας δεν απουσιάζει η κριτική στις ευρωπαϊκές χώρες που είναι απρόθυμες να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός τους, αλλά και τα σχόλια για τον διαχρονικά ελλιπή σχεδιασμό εκ μέρους των κυβερνήσεων. Εκφράσαμε, επίσης, τον προβληματισμό μας για τη μη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου μεταναστών στον Κολωνό, ζητώντας τη θέση του δήμου Αθηναίων.

      Ωστόσο, κρίνουμε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να εστιάσουμε στο άκρως ανησυχητικό φαινόμενο των ακροδεξιών αντιδράσεων οι οποίες έχουν πάψει να είναι μεμονωμένες, αλλά και τα σχόλια δημοσίων προσώπων απέναντι στους αιτούντες άσυλο. Και κρίνουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει αντιστάθμισμα απέναντι στη συνεχιζόμενη ρητορική μίσους στη δημόσια σφαίρα.

      Η όποια αβελτηρία εκ μέρους της Ελλάδας και της Ευρώπης και η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στους πολιτικούς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά συμπολιτών μας, ούτε να χρεωθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες τον ρατσισμό μερίδας των Ελλήνων.

      Η ανοχή, η σιωπή και η μη καταδίκη αυτών των φαινομένων δίνει επιπλέον χώρο στους ακραίους. Η εγρήγορση των δημοκρατικών πολιτών, ιδιαίτερα όταν έχουν δημόσιο λόγο είναι υποχρέωση και η καταδίκη απαραίτητη, καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

      Και όπως αναφέραμε σε μια εκπομπή, επικαλούμενοι τον πάντα επίκαιρο Μάνο Χατζιδάκι: «Όταν το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε. Γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε».

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *