Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου η 13 Φεβρουαρίου και ο «Αθήνα 9.84» αφιερώνει ένα μέρος του προγράμματός του στο Ραδιόφωνο.
Κάθε εκπομπή προσεγγίζει το Μέσο με το δικό της τρόπο, ενημερωτικό ή …άκρως συναισθηματικό.
Η εκπομπή «Μία ημέρα στην Αθήνα» (13/2/20) είχε την χαρά και την τιμή να μεταφέρει τις σκέψεις του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Δημοσιογράφος και συγγραφέας και πολυετή παρουσία και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ διατηρεί την ιδιαίτερη σύνδεσή του με τον «Αθήνα 9.84» στον οποίο εργάστηκε όπου επί χρόνια και παρουσίασε σειρά εκπομπών.
«Δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς ραδιόφωνο. Το ραδιόφωνο ήταν και εξακολουθεί να είναι η παρέα μου και θεωρώ ότι τα χρόνια που εγώ προσπαθούσα να κάνω παρέα στους Αθηναίους και στις Αθηναίες με τις δικές μας εκπομπές, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο.
Αυτή τη στιγμή, έχει υποχωρήσει το ραδιόφωνο μπροστά τα καινούργια ηλεκτρονικά ΜΜΕ και κυρίως στο ίντερνετ. Επίσης, στο ίδιο το ραδιόφωνο έχει δημιουργήσει παρακλάδια δικά του πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να είναι λίγο σύνθετη η κατάσταση.
Παρ’ όλα ταύτα, αυτό το οποίο δε θα πάψει ποτέ να υπάρχει σαν το μεγαλύτερο ατού του ραδιοφώνου είναι η φωνή. Η φωνή η γνώριμη, η οποία παραπέμπει σε μυρωδιές, σε αναμνήσεις, σε γνώσεις, σε εμπειρίες, σε σχόλια- πολλές φορές πικρόχολα, άλλες φορές καλόπιστα.
Άρα λοιπόν, η φωνή και το ραδιόφωνο άρρηκτα συνδεδεμένα το ένα με το άλλο, δημιουργούν μία πραγματικότητα, η οποία δεν αλλάζει και δε θα αλλάξει ποτέ κι αυτό το πράγμα θα το παρατηρήσουν και θα τους συμβεί να ξαναγεννιέται μέσα τους η αγάπη προς το ραδιόφωνο, όταν αποφασίσουν να ακολουθήσουν έναν ραδιοφωνικό σταθμό, εμείς θα προτιμούσαμε τον δικό μας σταθμό, τον σταθμό της Αθήνας, τον «Αθήνα 9.84, ο οποίος έχει κρατήσει τη φυσιογνωμία του.
Εάν, λοιπόν, το κάνει αυτό κάποιος, αν δεθεί και πάλι με το ραδιόφωνο, θα διαπιστώσει πόσο μεγάλη είναι η γοητεία του και πόσο απαραίτητο θα του γίνει».
Γ.Απ