Search
υπουργείο οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την έκπτωση του 25% – Παράταση στην πληρωμή των φόρων του Μαρτίου έως 10 Απριλίου

129

Διευκρινίσεις δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ποιοι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 25% στην καταβολή των φόρων τους καθώς και για ποιες κατηγορίες φορολογικών υποχρεώσεων ισχύει το μέτρο.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα παραταθεί έως τις 10 Απριλίου η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων που έληγε τον Μάρτιο. Επίσης, για τους φορολογούμενους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών τους την 30ή και την 31η Μαρτίου ενώ δικαιούνται την έκπτωση του 25% «θα υπάρξει μέριμνα» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

«Προς άρση αμφιβολιών σχετικά με την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, διευκρινίζεται ότι: Οι οφειλές ΦΠΑ και οι οφειλές από παρακρατούμενους φόρους που έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση και είναι καταβλητέες από 30/3/2020 έως και 30/4/2020 οι οποίες δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν θα υπόκεινται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.

Η εξόφληση του ΦΠΑ που είναι καταβλητέος από 30/3/2020 έως 30/4/2020, σε δύο δόσεις με ενεργοποίηση της σχετικής επιλογής στην υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ (κωδικός 523) και δεν έχει υπαχθεί σε οποιοδήποτε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν υπόκειται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που επιθυμούν να καταβάλουν οφειλές Μαρτίου που εμπίπτουν στο καθεστώς έκπτωσης 25% σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30-3-2020 (ΦΕΚ Α’ 75), το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης παράτασης της εμπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογουμένους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών την 30-3-2020 και 31-3-2020 και δικαιούνται την έκπτωση του 25% σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *