Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά και την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης επιστημόνων στην οποία προχώρησε το υπουργείο Εργασίας μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και υπό την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στο επίκεντρο της κριτικής της στην κυβέρνηση, ενώ επιμένει και μετά τις τελευταίες εξελίξεις να ζητά την απομάκρυνση του Γιάννη Βρούτση.
Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για αστοχία που διορθώνεται, σημειώνοντας ότι μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο της παρεχόμενης τηλεκπαίδευσης προς τους επιστημονικούς κλάδους σε πολλά σημεία δεν αντιστοιχούσε στον σκοπό για τον οποίο επελέγη. Ο στόχος, όπως λένε, δεν αφορούσε μόνο στην στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιοποιούνταν στους κλάδους τους και στην οικονομία ευρύτερα. Αυτό καθιστούσε αναγκαία την διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης, που όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε.
«Όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε πολύ μεγάλη πίεση χρόνου υπάρχουν ο κίνδυνος να σημειωθούν αστοχίες. Το σημαντικό είναι οι όποιες αστοχίες να εντοπίζονται και να διορθώνονται άμεσα. Αυτό έπραξε η κυβέρνηση», σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η σημερινή κυβέρνηση διαγιγνώσκει τυχόν αστοχίες δεν φοβάται να τις διορθώσει.»
Στο κυβερνών κόμμα υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αντί να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στην εθνική μάχη κατά του κορονοϊού ψάχνει να βρει κάτι για να κάνει αισθητή την παρουσία του ως αντιπολίτευση», ενώ η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα και στη Βουλή όπου θα διεξαχθεί η συζήτηση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση προκειμένου να ενημερώσει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα στο ζήτημα της πανδημίας.
Θεωρείται βέβαιο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει στο επίκεντρο της κριτικής της το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρώντας τις χθεσινές εξελίξεις «ομολογία αποτυχίας».
Θ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει άλλωστε και ερώτηση για το θέμα αυτό, ενώ η επιλογή του πρωθυπουργού να διεξαχθεί μια γενικότερη συζήτηση έχει και αυτή επικριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «φυγομαχία».
Στην κυβέρνηση μιλούν για «υποκρισία», υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών κομμάτων,
μπορεί να θέσει και να αναπτύξει όσο θέλει τα ζητήματα που ο ίδιος θα επιλέξει, αλλά του καταλογίζουν ότι δεν θέλει να γίνει συζήτηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κρίση.
Eπισημαίνουν ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουν μια συνολική εικόνα τόσο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όσο και για τα επόμενα βήματα και αυτό θα κάνει ο πρωθυπουργός «με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και πληρότητα».
Newsroom Αθήνα 984