Search
ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Α.Λοβέρδου ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

296

Η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου υπερψηφίστηκε κατά την σημερινή ψηφοφορία από την Βουλή.

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis τάχθηκαν 224 βουλευτές, ενώ μόλις ένας ψήφισε κατά, σε σύνολο 225 βουλευτών.

«Είμαι το άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων, εκτελούνταν σε βάρος μου συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής μου εξόντωσης, με εντολές Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του, με αφορμή το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis.

«Εάν οι διώκτες μου με θεώρησαν εύκολο θύμα, επειδή ανήκω σε μικρότερη ΚΟ θα τους συντρίψω με τη δύναμη της θέλησης μου που πηγάζει από την αλήθεια» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και έκανε λόγο για «τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν».

Χαρακτήρισε δε προσβλητικό για έναν έντιμο άνθρωπο το γεγονός ότι το αδίκημα για «ξέπλυμα» αρχειοθετήθηκε με τρομερή καθυστέρηση, ώστε να επιτρέπεται εν τω μεταξύ η διασπορά ψιθύρων.

«Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86, ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος, είπε ο κ.Λοβέρδος, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να συντρίψει πρόσωπο με πρόσωπο τη σκευωρία και να αποκαλύψει τους εμπνευστές και εκτελεστές της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη.

Κατέθεσε επίσης σειρά εγγράφων από προστατευόμενους και μη μάρτυρες που δεν εμπλέκουν το όνομα του στην υπόθεση Novartis και σκοπίμως -όπως είπε- οι καταθέσεις τους απεκρύβησαν.

Εξέφρασε δε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για το θέμα Novartis, και χαρακτήρισε λάθος να συμπεριλαμβάνονταν στην προανακριτική για τον κ Παπαγγελόπουλο ο πρώην πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ο ίδιος θα το ήθελε για να αλλάξει την ατζέντα.

Πριν από την ομιλία του κ. Λοβέρδου, τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εγείροντας ζήτημα νομιμότητας για το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας βουλευτή του ΚΙΝΑΛ καλώντας το προεδρείο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του και υπάρχει θέμα νομιμότητας. Αυτό πρέπει να απασχολήσει το προεδρείο και τα κόμματα», είπε η κ Γεννηματά τονίζοντας ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα σκοτεινό παραδικαστικό κύκλωμα, που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της δεξιάς αλλά το υιοθέτησε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τέλος τη δικαιοσύνη να μην μένει αμέτοχη στις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς.

Την κατάργηση του νόμου της βουλευτικής ασυλίας ζήτησε ο Πρόεδρος του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να δικαιούνται ασυλία όταν οι πολίτες βρίσκονται ανυπεράσπιστοι στις βροχές μηνύσεων, ωστόσο πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ταχθεί υπέρ της άρσης για τον κ Λοβέρδο, εφόσον το ζητά ο ίδιος.

Υπέρ της κατάργησης του νόμου τάχθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριακος Βελόπουλος.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *