Search

Περιδιάβαση στον διεθνή Τύπο

326

Ο πολύνεκρος ισχυρός σεισμός στην Αλβανία εξακολουθεί να απασχολεί τον διεθνή Τύπο, ενώ τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην έγκριση της νέας Κομισιόν από το ευρωκοινοβούλιο.

Για Αλβανία: «Σεισμός 6,4 Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης την περιοχή κοντά στα Τίρανα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 30 χρόνια», γράφει η Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Ισχυρός σεισμός με νεκρούς στην Αλβανία». H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τα συντρίμμια και να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες. Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των αλβανικών αρχών, ενώ δορυφορικές λήψεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus βρίσκονται στη διάθεση των σωστικών συνεργείων. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο απέστειλαν ειδικούς στις σεισμόπληκτες περιοχές».
Η ιστοσελίδα Spiegel Online σημειώνει με τίτλο: «Διεθνής βοήθεια για την Αλβανία»: «Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός στη χώρα εδώ και δεκαετίες με τουλάχιστον 20 νεκρούς και πάνω από 600 τραυματίες. Η αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια συνεχίζεται. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μικρότερης ισχύος σεισμοί προκάλεσαν τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων και ζημιές σε κτήρια. Οι σεισμοί είχαν ισχύ 4,4 με 5,8 Ρίχτερ».
«Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την δυτική Αλβανία», επιγράφει άρθρο της η Tagesspiegel και σημειώνει: «Πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν με τις πιτζάμες από τα σπίτια τους. Ένας 50χρονος σκοτώθηκε πηδώντας από παράθυρο, ενώ μια γιαγιά έχασε τη ζωή της καλύπτοντας με το σώμα τον εγγονό της, ο οποίος επέζησε. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σημαντικό αριθμό αγνοουμένων. Τις τελευταίες εβδομάδες οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει βάσει στοιχείων για νέο ισχυρό σεισμό στα δυτικά Βαλκάνια Το 1963 σε σεισμό 6,1 Ρίχτερ στα Σκόπια έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, ενώ το 1969 σε ισχυρό σεισμό στη Μπάνια Λούκα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν».

Στο Στρασβούργο: Η Φον ντερ Λάιεν θα παρακολουθήσει τη συζήτηση στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου που ξεκινά στις 9 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 12.30. Αυτή η «άσκηση» θα ξεκαθαρίσει πόσες ψήφους θα μπορούσε να κερδίσει στη θεωρία η Κομισιόν, προτού η θεωρία … γίνει πράξη και ξεκινήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία για το κολλέγιο Επιτρόπων υπό την Φον ντερ Λάιεν, σχολιάζει το Pοlitico.
Οι αριθμοί: Για να πετύχει θα πρέπει να κερδίσει μια απλή πλειοψηφία των παρόντων ευρωβουλευτών. Οι Πράσινοι πάντως θα απέχουν όπως τους ζήτησε ο επικεφαλής τους Φιλιπ Λάμπερτς. Η Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 13.30.
Σύμφωνα με έρευνα γνώμης το «περιβάλλον» θα πρέπει να είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα για τη νέα Κομισιόν. 40% των ερωτηθέντων αυτό απάντησε, ενώ το 34% έθεσε ως προτεραιότητα το θέμα της απασχόλησης και το 23% το θέμα της κοινωνικής ασφάλειας.
Σε ό,τι αφορά προσωπικές ανησυχίες, οι ερωτηθέντες εδωσαν εντελώς διαφορετικές απαντήσεις: εντός της Ε.Ε το 51% απάντησε ότι το υψηλό κόστος ζωής είναι η βασική τους ανησυχία με πρώτους και καλύτερους τους Γάλλους και Πολωνούς. Σε όλη την Ε.Ε το κακό σύστημα υγείας απασχολεί το 28% και η εργασιακή ανασφάλεια το 25%
Για την Ευρώπη, η φιλοδοξία για την Ε.Ε να γίνει «περιβαλλοντικά ουδέτερη έως το 2050″ επίσης ανοίγει μια οικονομική ευκαιρία. Άλλωστε μια περιβαλλοντικά – ουδέτερη Ευρώπη δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί η αυτοκινητοβιομηχανία αλλά τα οχήματα και η βιομηχανία θα είναι κατάλληλα για το μέλλον» διευκρίνισε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς χθες, Προσέθεσε ότι «όσο περισσότερο χρόνο μας πάρει να κάνουμε αυτή τη μετάβαση στη νεά εποχή τόσο θα ζημιώνεται η αυτοκινητοβιομηχανία και οι πιθανές θέσεις εργασίας στη νέα οικονομία». Ο Τίμερμανς μίλησε στα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και ευχαρίστησε παράλληλα τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν για «την προεδρία που άσκησε τα τελευταία πέντε χρόνια – αλλά κυρίως για τη φιλία, τη σοφία και την ανεξάντλητη πηγή ανέκδοτων»
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ε.Ε για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε για τις εμπορικές συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Times αναφέρουν ότι ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι η προεκλογική δέσμευση του Μπόρις Τζόνσον να διαπραγματευθεί μια νέα εμπορική συμφωνία εως το τέλος του επόμενου χρόνου είναι υπεραισιόδοξη σε ό,τι αφορά το χρόνο, ενώ και οι FT αναφέρουν παρόμοια σχόλια, αλλα επίσης ότι ο Μπαρνιέ δήλωσε στους ευρωβουλευτές ότι η Ε.Ε θα πρέπει να πετύχει το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Στη Βρετανία: Η συνέντευξη του Τζέρεμι Κόρμπιν όπου επιχείρησε να αντικρούσει ανάμεσα σε άλλα και τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού χωρίς επιτυχία είναι το βασικό θέμα στον βρετανικό Τύπο.
«Μετωπική σύγκρουση», «ταπείνωση», «σόου τρόμου» και «καταστροφική» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς των εφημερίδων για την εμφάνιση του Κόρμπιν χθες σε τηλεοπτική εκπομπή.
Σε εννέα σελίδες (!) η Daily Mail αναφέρει ότι η συνέντευξη άφησε τον αρχηγό των Εργατικών και τις πολιτικές του «εκτεθειμένες». Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Κόρμπιν «απέφυγε επανειλημμένα» να απαντήσει ευθέως σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τα σχέδια κυρίως για δημόσιες δαπάνες αλλά και για τις συντάξεις των γυναικών και τη φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων καθώς επίσης και για το Brexit.
Το μεγαλύτερο μέρος όμως των επικρίσεων αφορά την άρνηση του να απολογηθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε το Εργατικό κόμμα τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού. Οι Times αναφέρουν μάλιστα ότι οι θρησκευτικοί εκπρόσωποι των Χριστιανών, Ινδουϊστών, Μουσουλμάνων στήριξαν θερμά την παρέμβαση του αρχιραββίνου, που περιέγραψε τον ρατσισμό εναντίον των Εβραίων ως «δηλητήριο» εντός του Εργατικού κόμματος. «Ψήφος στους Εργατικούς είναι ψήφος στον ρατσισμό» αναφέρει η Sun.
Η Daily Mirror είναι λιγότερο επικριτική αναφέροντας ότι ο κ. Κόρμπιν έχει ήδη παραδεχθεί λάθη του παρελθόντος και «αδιαμφισβήτητα έχει διανύσει μια ζωή εναντίον του ρατσισμού».
Είχε προηγηθεί παρέμβαση του αρχιραββίνου της Βρετανίας, Εφραίμ Μίρβις που χαρακτήρισε ακατάλληλο για την πρωθυπουργία χαρακτήρισε, χθες, τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέτυχε να αντιμετωπίσει τον «επιβεβλημένο εκ των άνωθεν» αντισημιτισμό που έχει καταλάβει το κόμμα. Σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στους Times, ο ραββίνος Μίρβις ερωτάται αν ο Κόρμπιν είναι συνένοχος στην επιβολή αντισημιτικών απόψεων και αν αυτό τον καθιστά ακατάλληλο για την πρωθυπουργία. «Πρόκειται για αποτυχία της ηγεσίας. Ενα νέο δηλητήριο, εγκεκριμένο εκ των άνωθεν, έχει ριζώσει στο Εργατικό Κόμμα. Η ίδια η ψυχή τού έθνους μας διακυβεύεται», έγραψε ο ραββίνος Μίρβις. Στις θέσεις του Μίρβις απήντησε, χθες, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι ο αντισημιτισμός είναι απεχθής και εσφαλμένος και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτός σε καμία του μορφή σε κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος, για να προσθέσει ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή σε κάθε εκπρόσωπο θρησκευτικού δόγματος. Τις ανησυχίες του Μίρβις μοιράστηκε, όμως, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι. Σε μήνυμά του στο Twitter επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πολλοί Εβραίοι στη Βρετανία ζουν υπό καθεστώς φόβου. «Ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία των Εργατικών διαχειρίστηκε τον αντιεβραϊκό ρατσισμό είναι ασύμβατος με τις βρετανικές αξίες, για τις οποίες είμαστε τόσο υπερήφανοι. Θέτω το ερώτημα: τι θα λέει το αποτέλεσμα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου για την ηθική πυξίδα της χώρας μας;», έγραψε ο αγγλικανός αρχιεπίσκοπος. Τέτοιες παρεμβάσεις από μέρους θρησκευτικών ηγετών είναι ιδιαίτερα σπάνιες, ενώ άγνωστη είναι η επίπτωσή τους στο εκλογικό σώμα.
Η εκλογή του βετεράνου ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών το 2015 οδήγησε σε επικρίσεις από ορισμένα μέλη του κόμματος και ηγετικά στελέχη της εβραϊκής κοινότητας, για το γεγονός ότι ο νέος ηγέτης απέτυχε να αντιμετωπίσει τα κρούσματα αντισημιτισμού στο εσωτερικό των Εργατικών. Σε χθεσινή παρουσίαση του μανιφέστου «φυλής και θρησκείας» των Εργατικών, ο Κόρμπιν καταδίκασε τον αντισημιτισμό σε κάθε του μορφή. Εννέα βουλευτές των Εργατικών παραιτήθηκαν από το κόμμα τον Φεβρουάριο, μνημονεύοντας ως μία από τις αιτίες της απόφασής τους τον χειρισμό του προβλήματος του αντισημιτισμού από την ηγεσία. Ο αρχιραββίνος Μίρβις χαρακτήρισε τη διαχείριση του θέματος από τον Κόρμπιν «εντελώς ανεπαρκή».
Στο μεταξύ, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών έχει μειωθεί στις 11 μονάδες, από 18 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Για Γαλλο – γερμανικές σχέσεις: Δεν μπόρεσε να αποφύγει κανείς σε όλες τις θεματικές συζητήσεις που φιλοξένησε χθες το Berlin Foreign Policy Forum το θέμα της έντασης στις γαλλο – γερμανικές σχέσεις. Ιδιαίτερα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Εμμανουέλ Μακρόν για το ΝΑΤΟ.
Ο Χάικο Μάας δήλωσε πάντως ότι «χωρίς τις ΗΠΑ δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αποτελεσματικά είτε στη Γερμανία, είτε στην Ευρώπη». Επρόκειτο για ευθεία απάντηση στον Μακρόν. «Το ΝΑΤΟ ζει ακόμα και αν υπάρχουν άλλες διαγνώσεις» Αναφερόμενος στην πρόταση της επιτροπής των Γερμανών σοφών ο Μαας είπε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει «να οδηγηθεί μια σχεδόν τοξική συζήτηση προς μια παραγωγική κατεύθυνση».
Και ο Πολωνός ομόλογος του Μαας συμφώνησε λέγοντας πως η κριτική Μακρόν ήταν «εν πολλοίς άδικη» και πως η συμμαχία συνεχίζει να βρίσκει τις «σωστές απαντήσεις». Αλλά υπήρξαν δύο ακόμα σημεία που προκαλούν περισσότερη ανησυχία στο Βερολίνο (και στους ανατολικούς του γείτονες) και είναι ουσίας: ο ισχυρός Μακρόν ότι η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ για την προστασία της και η στάση του έναντι της Ρωσίας. Η Γερμανία, είπε ο Μαας, εργάζεται με στόχο την επίτευξη προόδου στο Ουκρανικό χωρίς όμως να ζημιωθουν οι «ανατολικοί γείτονες μας».
Στο φόρουμ πάντως ακούστηκαν φωνές πως η Γερμανία απέτυχε να απαντήσει με αυστηρότητα στον Μακρόν σε διάφορες παρεμβάσεις του. Η συζήτηση αφορούσε βέβαια το μέλλον της Ε.Ε και το ερώτημα ήταν ποιος έχει κάνει περισσότερα ως προς αυτό η Ε.Ε, ο Μακρόν ή η Άγκελα Μέρκελ.

Για Τουρκία: Η Τουρκία σχεδιάζει πρόγραμμα για την κατασκευή εγχώριων μαχητικών αεροσκαφών με ορίζοντα πέντε έως έξι χρόνων, δήλωσε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές της χώρας του με τις ΗΠΑ για τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Ηδη η Ουάσιγκτον έχει παγώσει την πώληση μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Αγκυρα και έχει σταματήσει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής τους. Με τη χθεσινή τοποθέτησή του ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε την εντύπωση ότι προεξοφλεί την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση Τραμπ και αναζητεί εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο των οπλικών συστημάτων. Την εντύπωση αυτή ενισχύει και μια άλλη χθεσινή δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα επενδύσει σε μια βιομηχανική εγκατάσταση η οποία θα επιτρέπει τη φόρτιση πυροκροτητών που χρησιμοποιούν τα F-16 και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Στις κυρώσεις που απειλούν να επιβάλουν οι Αμερικανοί περιλαμβάνονται και εξαρτήματα των F-16. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για διευθέτηση του προβλήματος έως τον Απρίλιο. Πάντως, η Τουρκία αποκλείει κατηγορηματικά την αμερικανική αξίωση να μην ενεργοποιήσει τους S-400 που ήδη έχει προμηθευτεί

Στο μεταξύ, να χρηματοδοτήσουν το σχέδιό του για εγκατάσταση Αράβων προσφύγων στα κουρδικά εδάφη που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία θα ζητήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στην προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο. Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση της επιστροφής του από το Κατάρ, θα προτείνει τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης δωρητών, ζήτημα το οποίο έχει ήδη θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση περίπου ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων σε μια ζώνη μήκους 120 χλμ. και πλάτους 30, ανάμεσα στο Ταλ Αμπιάντ και το Ρας αλ Αϊν, δύο πόλεις που ελέγχονταν από τους Κούρδους και κατελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε τετραμερή συνάντηση Τουρκίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας, στο περιθώριο της νατοϊκής συνόδου.

Για μεταναστευτικό: Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες εγκαταλείπουν την Τουρκία για να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα», γράφει η Frankfurter Rundschau με τίτλο: «Διπλασιάστηκαν οι μετανάστες που αναχωρούν για την Ελλάδα». Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Μέσα σε μία εβδομάδα έφθασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο 2.793 μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αρχών. Στο μεταξύ ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Αιγαίου συνολικά 39.161 μετανάστες, αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία Μετανάστευσης. Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο οι μετανάστες στα νησιά δεν ξεπερνούσαν τους 14.000.
Και επισημαίνει «Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνεται η εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και πως όσοι μετανάστες δεν χρίζουν προστασίας θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Εκτός αυτού στα νησιά θα κατασκευαστούν τα λεγόμενα προαναχωρητικά κέντρα».
Η Tagesspiegel αναφέρεται τέλος στην κοινή ανακοίνωση περισσότερων από 20 οργανώσεων αρωγής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων από την Γερμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, στην οποία αναφέρεται ότι «η μετανάστευση δεν αποτελεί κίνδυνο και δεν απειλεί τη δημόσια τάξη. Θα πρέπει μόνο να οργανωθεί κατάλληλα, έχοντας ως αφετηρία την πεποίθηση ότι υπό ιδανικές συνθήκες θα είναι κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους».

Για Μάλτα: «Επίσημα πολιτική κρίση» σχολιάζει το Politico. Η δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία προκαλεί πολιτικό σεισμό στην κυβέρνηση της Μάλτας με παραιτήσεις υπουργών. Χθες παραιτήθηκαν ο υπουργός Τουρισμού Κόνραντ Μίτσι και ο διευθυντής του γραφείου του, Κιθ Σέμπρι. Ο τελευταίος φερόταν έτοιμος να κληθεί από την αστυνομία να καταθέσει, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, πάντως, επανέλαβε χθες ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Το όνομα του Σέμπρι, που κατείχε τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου από το 2013, είχε αναφερθεί λόγω των σχέσεών του με τον επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και θεωρείται από την οικογένεια της δημοσιογράφου και ορισμένα μέσα ενημέρωσης ως ο εντολέας –ή εκ των εντολέων– της δολοφονίας. Ο Μουσκάτ ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας, ύποπτος για τον ρόλο του ενδιαμέσου στη δολοφονία, έλαβε ασυλία με αντάλλαγμα να αποκαλύψει ό,τι γνωρίζει. Ο ύποπτος, γνωστός με το όνομα Μέλβιν Τέουμα, οδηγός ταξί και τοκογλύφος, έχει ήδη δώσει σημαντικές πληροφορίες στις Αρχές. Η Δικαιοσύνη της Μάλτας αναμένει ότι θα καταθέσει ενώπιον δικαστή, επαναλαμβάνοντας ό,τι είπε στην αστυνομία. Η Γκαλιζία, η οποία έχει χαρακτηριστεί «ένα Wikileaks από μόνη της», δολοφονήθηκε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της, το 2017. Η δημοσιογράφος, στο πλαίσιο έρευνας για τα Panama Papers, είχε ανακαλύψει έγγραφα που αποδείκνυαν ότι παναμαϊκές εταιρείες οι οποίες ανήκαν στον –τότε υπουργό Ενέργειας– Μίτσι και στον διευθυντή του γραφείου του Μουσκάτ λάμβαναν πολλά εκατομμύρια ευρώ ημερησίως από εταιρεία στο Ντουμπάι. Επειτα από σειρά συλλήψεων, οι Αρχές ανακάλυψαν ότι η εταιρεία ανήκε στον Μαλτέζο μεγιστάνα Γιόργκεν Φένεκ, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των ξενοδοχείων, της ενέργειας και του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *