Search

Κορονοϊός: Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων προχωρά το υπ. Υγείας

466

Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορονοϊό προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά το πέρας της έκτακτης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, συστήνεται διατομεακή επιτροπή για τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων.

Εξουσιοδοτεί των Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στις πύλες εισόδου, τα εργαστήρια και νοσοκομεία. Η διαδικασία των προσλήψεων που θα ακολουθηθεί θα είναι γρήγορη ώστε το συντομότερο δυνατόν να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν κυρίως τα εργαστήρια, ένω για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε ότι είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες.

Εκτίμησε δε ότι τις επόμενες 3 εβδομάδες ενδέχεται να έχουμε και χώρα μας κρούσμα του ιού, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει επαγρύπνηση αλλά και ετοιμότητα των υγιεινομικών αρχών της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ελεγχθεί είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, 28 ψευτο-ύποπτα κρούσματα και ένα ύποπτο, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συνέστησε ψυχραιμία, τόνισε πως «η ανησυχία των Ελλήνων πολιτών θα πρέπει να είναι μειωμένη, διότι και η θνητότητα του συγκεκριμένου ιού είναι σχετικά μικρή, αλλά και γιατί κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ακόμα ότι, οι γιατροί έχουν λάβει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση που μπορεί να έχουν ύποπτο περιστατικό και είναι έτοιμοι.

Συμβούλευσε επίσης τους ασθενείς, «από τη δεύτερη ημέρα να απευθύνονται στους γιατρούς, δηλαδή εγκαίρως, ειδικά εάν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ή έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν ταξιδέψει στην συγκεκριμένη περιοχή και να μην λαμβάνουν σε καμία περίπτωση από μόνοι τους αντιβιοτικά».

Έλενα Μπρέγιαννη

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *