Search

Η Ιταλία πενθεί για τα θύματα από τον covid 19: Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημαρχιακά μέγαρα

255

Το μεσημέρι της Τρίτης,  όλες οι σημαίες των δημαρχιακών μεγάρων της Ιταλίας θα κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του κορονοϊού. Παράλληλα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της Covid-19

«Είναι ένας τρόπος για να τιμήσουμε τα θύματα, τη θυσία των γιατρών και νοσηλευτών, για να αγκαλιαστούμε όλοι, για να συνεχίσουμε να αλληλοστηριζόμαστε με μοναδική αλληλεγγύη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Μπάρι Αντόνιο Ντεκάρο.

Από σήμερα, οι Ιταλοί δήμαρχοι αρχίζουν να μοιράζουν τα χρήματα που διέθεσε η κυβέρνηση της Ρώμης (400 εκατομμύρια ευρώ υπό την μορφή κουπονιών) στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα. Είναι σαφές, όμως, ότι θα χρειαστεί άμεσα η έγκριση νέων κρατικών κονδυλίων.

Υπενθυμίζεται, ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 812 θάνατοι και 4.050 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Ωστόσο σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώθηκε αισθητά.

Νοσοκομείο στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην πρώην Έκθεση του Μιλάνου

Εγκαινιάσθηκε νοσοκομείο που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για ασθενείς με κορονοϊό στην πρώην Έκθεση του Μιλάνου. Η μονάδα εντατικής θεραπείας με 170 κλίνες ολοκληρώθηκε χάρη στην ακούραστη προσπάθεια εργατών, τεχνιτών και αρχιτεκτόνων, οι οποίοι δούλεψαν αδιάκοπα, νύχτα μέρα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιλεγεί το κατάλληλο προσωπικό και μέχρι το σαββατοκύριακο θα έχουν μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις οι πρώτοι ασθενείς.

Προβλέπεται ότι θα προσφέρουν το έργο τους 500 γιατροί και περίπου 1.000 νοσηλευτές, υπό τον συντονισμό της πανεπιστημιακής πολυκλινικής του Μιλάνου.

«Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, μόνο η εργατικότητά μας και η δεξιοτεχνία μας μπορούσαν να μας επιτρέψουν να τα καταφέρουμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Στην αναδιαμόρφωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό των χώρων της πρώην έκθεσης του Μιλάνου συνέβαλαν με δωρεές τους τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και άλλοι Ιταλοί επιχειρηματίες.

Τρία ξενοδοχεία της Ρώμης θα χρησιμοποιηθούν για καραντίνα ασθενών χωρίς βαριά συμπτώματα

Με απόφαση των αρμόδιων αρχών, τρία ξενοδοχεία της Ρώμης θα χρησιμοποιηθούν για την καραντίνα ασθενών με covid-19. Το μεγαλύτερο, το ξενοδοχείο Marriot, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το νοσοκομείο Columbus, ένα από τα ειδικευμένα κέντρα για την εισαγωγή ασθενών με κορονοϊό.

Στα δωμάτια των ξενοδοχείων θα μεταφερθούν θετικοί στον ιό ασθενείς, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των ξενοδοχειακών αυτών μονάδων αναμένεται σύντομα να αυξηθεί.

Παράλληλα, η περιφέρεια του Λατίου, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη, ζήτησε να σταματήσουν όλες οι κρουαζιέρες, διότι αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

«Αν χρειαστεί, θα προσφέρουμε την αναγκαία υγειονομική βοήθεια, αλλά όσοι τουρίστες πραγματοποιούν κρουαζιέρες πρέπει να σταματήσουν να κατεβαίνουν από τα πλοία. Θα μπορούν να κατέβουν μόνο για να επιβιβαστούν άμεσα σε αεροσκάφη. Θεωρούμε ότι στην φάση αυτή όλα τα κρουαζιερόπλοια δεν πρέπει να έρχονται στην χώρα μας», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του Λατίου για θέματα υγείας Αλεσάντρο Ντ΄Αμάτο.

Εν τω μεταξύ, με μια ολοσέλιδη καταχώριση στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ιταλοί πολιτικοί ζητούν από τη Γερμανία να εγκρίνει τα αποκαλούμενα ομόλογα κορονοϊού.

Οι Ιταλοί γράφουν στους «αγαπητούς Γερμανούς φίλους» ότι δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση παλαιού δημόσιου χρέους, αλλά για τους πόρους ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης που θα διαμορφώσουν και θα διαχειριστούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Οι Ιταλοί πολιτικοί, κυρίως δήμαρχοι και βουλευτές από την βόρεια Ιταλία, ασκούν έντονη κριτική στην Ολλανδία, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν κατά των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων. «Η ολλανδική στάση είναι ένα παράδειγμα έλλειψης ηθικής και αλληλεγγύης», υπογραμμίζουν.

Στην έκκληση, οι συντάκτες υπενθυμίζουν επίσης τη Συμφωνία του Λονδίνου για τη μείωση του γερμανικού χρέους το 1953. «Η Ιταλία εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη για την ορθότητα της απόφασης που ελήφθη τότε. Την εποχή εκείνη η Γερμανία κατάφερε να αποφύγει την χρεοκοπία και βίωσε την αλληλεγγύη», τονίζουν.

Πηγή: AΠΕ

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *