Search

Από τη Γερμανία «θέλουμε συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας», δηλώνει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

83

«Από την Γερμανία θέλουμε συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και προσθέτει ότι μετά την υγειονομική κρίση, χρειάζεται κοινή απάντηση σε οικονομικό επίπεδο.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που περιμένουμε από την Γερμανία είναι να κάνει αυτό που κάνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες μαζί: να δώσει συντονισμένη απάντηση, [να προωθήσει] τη συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας», δηλώνει ο κ. Πομπέο στην εφημερίδα Bild και προσθέτει ότι οι δύο χώρες ανταλλάσσουν «με μεγάλη διαφάνεια» και συστηματικά πληροφορίες, «προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες μας σε αυτή την κρίση και να διαφυλάξουμε την ευημερία μας». Μέχρι τώρα, έχουμε «εξαιρετική συνεργασία και δεν περιμένω αυτό να αλλάξει στο μέλλον», αναφέρει.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ακόμη ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε συνεργασία με ηγέτες σε όλον τον κόσμο και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλες τις χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παραπληροφόρησης κατά την κρίση του κορονοϊού, υπογραμμίζει ότι ο κόσμος χρειάζεται διαφάνεια και έγκυρα στοιχεία.

«Το να υπονομεύεται αυτό με τη διασπορά παραπληροφόρησης, σε αυτή την υγειονομική κρίση, συνιστά σοβαρή απειλή. Κάθε χώρα που επιδίδεται σε παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο την ζωή όχι μόνο των ίδιων των πολιτών της, αλλά και των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση χωρών όπως το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα από την Ουάσιγκτον, ο κ. Πομπέο επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες εμποδίζουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράν, στην Βενεζουέλα, ακόμη και στην Βόρεια Κορέα», δηλώνει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στην Ιταλία, τη χώρα καταγωγής του, ο Μάικ Πομπέο εκφράζει την συμπάθειά του και κάνει λόγο όχι απλώς για οικονομική βοήθεια, αλλά για «τεράστιες εμπορικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο ιταλικός λαός πρέπει να ξέρει ότι ο λαός των ΗΠΑ στέκει στο πλευρό του. Θα βοηθήσουμε να πολεμήσουμε την ασθένεια και θα κάνουμε το παν προκειμένου να επανεκκινήσει η ιταλική οικονομία, όταν ξεπεραστεί η κρίση», προσθέτει.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *