Search

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Αθήνα 9.84: “Καθένας μπορεί να εκφράζεται ανάλογα με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός είναι δύο υπουργοί οι οποίοι δίνουν μάχες για να κρατούν όρθια τα νοσοκομεία».

851

“Καθένας μπορεί να εκφράζεται ανάλογα με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός είναι δύο υπουργοί οι οποίοι δίνουν μάχες για να κρατούν όρθια τα νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η συμπεριφορά Πολάκη αποτελεί θέμα για την παραμονή του στην κυβέρνηση και την εικόνα της , η κα Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα και από εκεί και πέρα κρίνεται συνολικά και ο κάθε Υπουργός ανάλογα με το έργο του. Σημείωσε μάλιστα ότι “θα έπρεπε να υπάρχει η ίδια ευαισθησία συνολικά, γιατί βλέπουμε στο Κοινοβούλιο, βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι συνεχώς κατηγορούν λειτουργούς της δικαιοσύνης ανάλογα με το τι θέλουν να πουν ή που στοχεύουν.”

Αναλυτικά:

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τον θεσμό της δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία των διαφορετικών αρχών. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος νιώθει ότι θίγεται, είτε Υπουργός είτε απλός πολίτης, έχει δικαίωμα να υπερασπίσει την τιμή του και δεν πρέπει να κάνουμε διάκριση σε αυτό (…) Θα μείνω στην δήλωση του κυρίου Πολάκη, ο οποίος είπε ότι ούτε υπήρχαν απειλές, ούτε ηχογραφήσεις και ότι πήρε απλώς γιατί ένιωσε να θίγεται καθώς αισθάνθηκε να υπάρχουν δυο μέτρα και σταθμά. Και επίσης επί της ουσίας της υπόθεσης, γιατί και αυτό είναι κρίσιμο, αποδείχτηκε ότι πήρε ένα καθόλα νόμιμο δάνειο που εξυπηρετείται, έβαλε σε υποθήκη το σπίτι του και νομίζω ότι με αυτή η στοχοποίηση στο πρόσωπο του εν πολλοίς επιχειρείται αλλαγή ατζέντας σε μια μέρα κατά την οποία είχε πάει ο Πρωθυπουργός στο Μόναχο όπου υπήρχε μια αναγνώριση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό μετά και την συμφωνία των Πρεσπών”.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “Η κυβέρνηση τόνισε με την ανακοίνωση της αυτό που επανειλημμένα έχει πει και ο Πρωθυπουργός. Οτι σέβεται απόλυτα και την αυτονομία της ΤτΕ και την δικαιοσύνη και όλες τις θεσμικές αρχές όπως λειτουργούν στην χώρα. Μια δήλωση η οποία επιβεβαιώνεται και στην πράξη.”

Αρης Τόλιος: Από την εποχή της κυρίας Κωνσταντοπούλου άπειρα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται στο Γιάννη Στουρνάρα. Αυτό πως περιφρουρεί τον ρόλο της πολιτικής ουδετερότητας και της ανεξάρτητης αρχής;

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “ Η κυβέρνηση λειτουργεί συνολικά και σέβεται τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Αυτό που εσείς θεωρείτε ως αιχμή είναι απλώς η δήλωση μέσα στην ευρύτερη δήλωση που έγινε ότι η ανεξαρτησία και ο σεβασμός των θεσμών είναι κάτι αμοιβαίο . Η αναφορά που μπορεί κανείς να κάνει είναι ότι σε κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης διαπραγμάτευσης της χώρας μας, όπως στο θέμα των συντάξεων, ακούστηκαν ακόμα και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, διαφορετικές θέσεις από τον κεντρικό Τραπεζίτη”.

Αρης Τόλιος: Με βάση την συμπεριφορά Πολάκη, αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα για την παραμονή του στην κυβέρνηση και την εικόνα της

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “Καθένας μπορεί να εκφράζεται ανάλογα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός είναι δύο υπουργοί οι οποίοι δουλεύουν για το ΕΣΥ και έχω άριστη συνεργασία μαζί τους. Δίνουν μάχες για να κρατούν όρθια τα νοσοκομεία , για να γίνουν προσλήψεις και τους θεωρώ ιδιαίτερα επιτυχημένους στον τομέα τους. Από εκεί και πέρα, καθένας έχει τον τρόπο που εκφράζεται και λειτουργεί.
Αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα και πάντα συνέβαινε. Από εκεί και πέρα κρίνεται συνολικά και ο κάθε Υπουργός ανάλογα με το έργο του. Να υπάρχει και η ίδια ευαισθησία συνολικά, γιατί βλέπουμε στη βουλή βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι συνεχώς κατηγορούν λειτουργούς της δικαιοσύνης ανάλογα με το τι θέλουν να πουν ή που να στοχεύσουν.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΛΚΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑΙΤΗ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : “ Δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στις μετακινήσεις προσώπων. Απλώς δηλώνουν τις ευρύτερες αλλαγές που γίνονται και την ανάγκη για ένα ισχυρό προοδευτικό πόλο. Εχουμε μπει πλέον σε νέα εποχή. Η εποχή μετά τα μνημόνια και οι νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας συνηγορούν στην ύπαρξη μιας ευρύτερης ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, όπου εκ των πραγμάτων υπάρχουν και διαφορετικές πολιτικές διαδρομές. Προσδιορίζεται μια διαχωριστική γραμμή απέναντι στην ακροδεξιά που αναδεικνύεται είτε είναι καθαρή ακροδεξιά με φασιστικά χαρακτηριστικά στην Ευρώπη και στη χώρα μας , είτε είναι -δυστυχώς- μια διολίσθηση των συντηρητικών κομμάτων από την κεντροδεξιά προς την δεξιά και αυτό το βλέπουμε και στην ισχυρή έκφραση τους στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα δύο ονόματα στα οποία αναφερθήκατε διαφοροποιήθηκαν με δηλώσεις τους από την κεντρική γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ που είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ακριβώς ότι κάτι τέτοιο υπηρετεί τελικά την ενίσχυση και την στρατηγική ήττα της ΝΔ.

Ουδείς αμφισβήτησε ότι το ΚΙΝΑΛ Θα μπορούσε να παίζει ρόλο σε μια τέτοια προοδευτική συμπαράταξη και ίσα-ίσα ο Πρωθυπουργός έχει κάνει επανειλημμένα ανοίγματα και προσκλήσεις στις οποίες το ΚΙΝΑΛ αρνείται να προσέλθει, φτάνοντας μάλιστα στο οξύμωρο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο και να λέει ότι θέλει την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι πρωτάκουστο . Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τώρα (σσ φανταστείτε) ένα κόμμα της κεντροαριστεράς να έχει μέτωπο με την Αριστερά και να στοχεύει σε σύμπραξη με την Κεντροδεξιά. Αυτοί είναι οι λόγοι που βλέπετε τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΚΙΝΑΛ και στην κεντροαριστερά ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ένα σαφές και ενιαίο πολιτικό στίγμα .

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την συνέπεια να βγει μπροστά, συνεπής στη δική του γραμμή για την εξωτερική πολιτική και την συμφωνία των Πρεσπών, σε πλήρη διαφοροποίηση από το υπόλοιπο ΚΙΝΑΛ, το οποίο λειτούργησε εκτός της εθνικής γραμμής του 2008. Στην Πάτρα, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου , είπε το πολύ απλό, ότι η μνήμη και η πολιτική παρακαταθήκη του Α.Π ως πατέρα της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης είναι αναφορά για τους προοδευτικούς πολίτες και τις προοδευτικές δυνάμεις, ενώ το επίσημο ΚΙΝΑΛ νομίζει ότι μπορεί να περιορίσει την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου στα στενά όρια του 4-5%.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “Δυστυχώς βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα ορισμένοι πρώην σύντροφοι, όχι όλοι, οι οποίοι σε έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων το μόνο που κάνουν είναι να στοχοποιούν και να κατηγορούν ανθρώπους επειδή δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα. Υπήρξα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2005-2006, οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά δεν είχαμε ποτέ ευθύνη για τα οικονομικά, ούτε ποτέ υπογράφαμε. Είχαμε καθαρά ευθύνη για την πολιτική και οργανωτική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου και του κόμματος.”

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *