Search

Uni-Pharma: Μοντέλο υγιούς ανάπτυξης με τριπλασιασμό θέσεων εργασίας

1276

Με επενδύσεις 64 εκατ. ευρώ την τελευταία 3ετία και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ έως το 2020, τριπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων και εξαγωγές σε 53 χώρες, απαντούν στην οικονομική κρίση οι δύο ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed, μέλη του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, (ΟΦΕΤ).

Τα τελευταία χρόνια οι τρεις μονάδες παραγωγής φαρμάκων του Ομίλου, με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία  και Ειρήνη Τσέτη, έχουν εκσυγχρονισθεί με υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα, ενώ σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, οι εργαζόμενοι τριπλασιάστηκαν κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

Ο τζίρος της Uni-Pharma ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να αφορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα Uni-Pharma και Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου, με «ναυαρχίδα» το γνωστό φάρμακο για το θυρεοειδή Τ4, αλλά και τα άλλα γνωστά προιόντα της εταιρείας Salospir, Apotel, κ.λπ..

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά, η CEO της εταιρείας, κυρία Ιουλία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι «παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

Επεσήμανε ακόμη, ότι το 20% του τζίρου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της πριν σχεδόν 50 χρόνια από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.

Η κυρία Τσέτη, επεσήμανε, επίσης, ότι «η Πολιτεία είμαστε όλοι εμείς», στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό, ενώ αναφερόμενη στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι μας δίνουν το κίνητρο για να πορευόμαστε καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η κυρία Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Η εκλογή της, αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν!

Νίνα Κομνηνού

 

 

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *